Welpen

Welpen zijn jongens en meisjes van 7 t/m 11 jaar. Elke zaterdagochtend, van 10.00-12.00 uur, komen we bij elkaar en hebben we een opkomst. Tijdens de opkomsten doen wij verschillende activiteiten, van buitenspelen tot knutselen en van koken tot hutten bouwen.

De opkomsten van de welpen draaien om het Jungleboek verhaal, waarin verteld wordt over Mowgli. Hij groeit op in de rimboe en er wordt opgevoed door de dieren. Om die reden heeft de leiding namen van de karakters uit het boek, zoals Akela, Bagheera, Sahi, Kaa en Baloe. Ook de activiteiten van de welpen zelf draaien om het jungleboek. Ze leren bijvoorbeeld dingen over
de natuur, hoe er te overleven en hoe je vuur moet maken.

Daarnaast doen wij ook mee aan verschillende landelijk georganiseerde scoutingactiviteiten. Voorbeelden hiervan zijn de welpendag, JOTA-JOTI en de Baden Powell wandeltocht.

Door het jaar heen worden er enkele bivakken georganiseerd, waarbij de welpen een nachtje overnachten in het clubhuis. We doen allerlei spellen binnen een bepaald thema, bijvoorbeeld avondspellen in het bos. Een kampvuur is meestal een gezellige afsluiting van de avond.

Als afsluiting van het jaar gaan wij met de hele welpen groep op zomerkamp in de eerste week van de zomervakantie. Meestal overnachten we dan in het clubhuis van een andere scoutinggroep.

Lijkt scouting jou ook leuk en ben jij tussen de 7 en 11 jaar? Kom een keer langs! Op dit moment is er een wachtlijst bij de welpen.

Voor meer informatie kun je mailen naar info@scoutingnijkerk.nl

Scroll naar boven