Scouts

Ben jij tussen de 11 en de 15 en hou je van avontuur, afwisseling en een uitdaging? Dan zijn de scouts echt iets voor jou!

Door het hele jaar heen worden de scouts uitgedaagd om verschillende insignes te behalen. Tijdens de opkomsten hebben zij tijd om daarmee bezig te zijn. Altijd al eens een vuurtje wille n stoken? Dan kun je gaan voor het insigne houtbewerking en stoken, of wil je ontdekken wat je kunt met kaart en kompas? Dan is het insigne routetechnieken echt iets voor jou.

De scouts zijn zowel binnen als buiten te vinden en doen elke week wat anders, van outdoor activiteiten tot teambuildingactiviteiten en creatieve opkomsten. Ook leer je problemen oplossen en dat soms op een manier waar je misschien eerst niet aan zou denken. En de dingen die je leert bij scouting kun je vaak je hele leven lang gebruiken.

Naast de opkomsten hebben de scouts verspreid over het hele jaar een aantal weekendkampen. Soms alleen met onze eigen groep maar net zo vaak met scouts uit de hele regio en één keer per jaar zelfs tegelijk met scouts uit de hele wereld waarbij je via de radio contact kan opnemen.

Het hoogtepunt van het jaar is toch wel het zomerkamp waarbij we met de hele groep een hele week weg gaan, elke keer naar een ander kampeerterrein ergens in Nederland.

De scouts zijn opgedeeld in vier patrouilles, dit zijn: Bruinvissen, Panters, Wolven en Zwaluwen. Elke patrouille bestaat uit een PL (patrouille leider), een APL (assistent patrouille leider) en de rest van de patrouille leden, meestal tussen de 2 en 6 scouts.

Sinds het seizoen 2017-2018 wordt er een patrouille cup gehouden. Hierbij probeert elke patrouille zo veel mogelijk punten te verdienen. Zodra een patrouille 100, 250 en 350 punten behaald krijgen zij de mogelijkheid om een workshop te volgen, bijvoorbeeld houtschijven branden. Bij 350 punten mogen de scouts zelf kiezen wat voor een workshop ze willen doen. De patrouille die uiteindelijk wint, krijgt de mogelijkheid om een primitief koken workshop te volgen, waarbij zij zelf op het vuur een gerecht zullen koken in een Dutch Oven. De winnaar van de patrouille cup van seizoen 2017-2018 waren de Wolven. In het seizoen 2018-2019 wonnen opnieuw de Wolven de patrouille cup.

Wil je graag scout worden of wil je gewoon een keer komen kijken?  Dit is altijd mogelijk, stuur dan een mailtje naar info@scoutingnijkerk.nl en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. Op dit moment is er een wachtlijst bij de Scouts.

Scroll naar boven