Scouting Nijkerk

In september 2015 werd Scouting Nijkerk opgericht. De Scoutinggroep is ontstaan door de fusie van Kiliaen van Rensselaer 1 en Roncalli. Beide groepen waren al lange tijd in Nijkerk en waren dus ook een bekend gezicht tijdens gelegenheden in Nijkerk. Meer over de twee groepen is te lezen in historie.  

Sinds het begin van de fusie begonnen de plannen voor de nieuwbouw. Een nieuw gebouw, voorzien van alle gemakken en bovenal: duurzaam. Na veel overleg met de gemeente was het begin 2018 eindelijk zo ver, de bouw was begonnen. Na bijna een jaar van bouwwerkzaamheden werd begin 2019 het gebouw casco opgeleverd. Toen begon het echte werk voor de vrijwilligers: het afwerken van het gebouw. Met dank aan sponsors en de inzet van de vrijwilligers, koste het slechts een half jaar voordat het gebouw compleet gebruiksklaar was.

Op zaterdag 7 september 2019 was het zo ver, de officiële opening van het Scouting gebouw aan de Bunschoterweg 29b. Aan de leden van Scouting Nijkerk was gevraagd om een naam te bedenken voor het gebouw. De naam van het gebouw werd tijdens de opening bekendgemaakt: Dammersgoed. De naam Dammersgoed is eigenlijk de samenvoeging van twee vernoemingen. Het stuk Dammers komt van de dammersbeek waaraan het Scoutinggebouw ligt, het stukje goed is de afkorting van landgoed, het Scoutinggebouw staat namelijk op een mooi stuk (landgoed) terrein.

Sinds de oprichting van Scouting Nijkerk hebben wij rond de 110 (jeugd)leden en we groeien nog steeds. Wilt u een keer komen kijken met uw zoon of dochter? Neem dan contact op met info@scoutingnijkerk.nl .

previous arrow
next arrow
Slider