Historie

In 1908 verscheen het boek "Het spel van verkennen", geschreven door Robert Baden Powell. Hij is de grondlegger van de padvindersbeweging, die sindsdien is uitgegroeis tot een wereldwijde organisatie. In meer dan 120 landen houden zo'n kleine 25 miljoen jongens, meisjes, mannen en vrouwen zich bezig met het spel vanverkennen. In Nederland zijn er al meer dan 130.000 mensen, verdeeld voer zo'n 150 groepen lid van Scouting.

Robert Baden Powell

Scouting Nijkerk

Sinds 2015 draagt onze scoutinggroep de naam Scouting Nijkerk. Op dit moment schrijven wij geschiedenis in Nijkerk als enige land-scoutinggroep. De groep is ontstaan uit de twee groepen Roncalli en Kiliaen van Rensselaar 1.

Ons clubhuis staat aan de Nautenaseweg 2 in Nijkerk. Het clubhuis is ook te huur voor andere jeugdverenigingen, met name Scoutinggroepen. Als je hier meer over wilt weten, klik dan bovenaan de pagina op Verhuur.