Scouts

Ben jij tussen de 11 en de 15 en hou je van avontuur, afwisseling en een uitdaging? Dan zijn de scouts echt iets voor jou! Maar SCOUTS, waar staat dat nou voor?

 

Samen met een grote en gezellige groep hebben wij op zaterdag opkomst van 09.30 tot 12.00. Wij draaien dan in het clubhuis aan de Nautenaseweg 2 in Nijkerk. 

Codes en tradities zoals vlaghijsen en een uniform zijn waarschijnlijk dingen waar de meeste mensen gelijk aan denken bij scouting. Natuurlijk hoort dit erbij maar dit is maar een klein onderdeel van het scoutingspel.

Outdoor activiteiten zoals vuurstoken, tochten lopen, abseilen, of vlot varen doen we regelmatig. Maar ook opkomsten met sport en spel, toneel of koken horen erbij. Bij de scouts is bijna alles mogelijk.

Uitdagende activiteiten dus waarbij je een hoop leert maar waarbij plezier voorop staat. Elke week is anders en dat zorgt ervoor dat scouting nooit saai is.

Teamgevoel is belangrijk bij scouting. Je helpt elkaar en zorgt er samen voor dat iedereen het naar zijn zin heeft. Vaak werk je in patrouilles, kleine groepjes die samen activiteiten doen. 

Spel en creativiteit is erg belangrijk bij de scouts. Ken jij bijvoorbeeld levend stratego of Hollandse Leeuwen al? Ook leer je problemen oplossen en dat soms op een manier waar je misschien eerst niet aan zou denken. En de dingen die je leert bij scouting kun je vaak je hele leven lang gebruiken.

 

Naast deze opkomsten hebben de scouts verspreid over het hele jaar een aantal weekendkampen. Soms alleen met onze eigen groep maar net zo vaak met scouts uit de hele regio en één keer per jaar zelfs tegelijk met scouts uit de hele wereld waarbij je via de radio contact kan opnemen.

 

Het hoogtepunt van het jaar is toch wel het zomerkamp waarbij we met de hele groep een hele week weg gaan, elke keer naar een ander kampeerterrein ergens in Nederland.

 

Wil je graag scout worden of wil je gewoon een keer komen kijken?  Dit is altijd mogelijk, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en we nemen zo snel mogelijk contact met u op.