Ontdek Scouting

Wat is Scouting nu precies? 

Deze vraag wordt vaak gesteld en is niet zomaar te beantwoorden. Scouting biedt namelijk ontzettend veel verschillende activiteiten. Bijna elk weekend wordt bij ons het Scoutingspel gespeeld. Een andere naam is er niet voor, omdat er zo veel kan: spelletjes, knutselen, kamperen, sportactiviteiten, kampvuur stoken, stokbrood bakken, toneelspelen… noem maar op.

Precies die activiteiten waar de verschillende leeftijdsgroepen plezier in hebben, interesse voor tonen en graag willen doen. Alles draait om uitdaging en plezier. Bij scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. 


Scouts spelen op een verantwoorde manier en in een veilige omgeving. Om kwaliteit in het spel te brengen, zijn de activiteiten gebaseerd op de spelvisie van Scouting.
Deze spelvisie gaat uit van de groei en ontwikkeling van kinderen en jongeren. 
Dat biedt garantie voor jarenlang plezier bij uitdagende activiteiten.

 

Van Bever tot Roverscout

Scouting staat open voor iedereen, of je nu jong of oud bent. 
Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij onze Scoutinggroep. Bij Scouting wordt gewerkt met verschillende leeftijdsgroepen die speltakken worden genoemd. 
De jongste speltakken spelen hun spel in een thema. 
Het spelen in een thema prikkelt de fantasie en stimuleert de ontwikkeling van het kind.Scoutingtradities

Iedereen kent het wel, de tradities van Scouting. 
Het uniform (de Scoutfit) met unieke groepsdas, het hijsen van de vlag en de verschillende kreten bij bijvoorbeeld het openen en sluiten. 
Al deze gebruiken hebben een betekenis en horen bij Scouting. De gebruiken samen vormen een geheel, ze kunnen niet los van elkaar worden gezien. 

Openen en sluiten
Aan het begin van een opkomst wordt er officieel geopend. Na afloop wordt er ook gesloten. Iedere leeftijdsgroep doet dit op een eigen manier. 
De welpen zingen een lied en roepen een yell, de scouts en explorers hijsen de vlag. 
Het openen en sluiten geeft een symbolische grens weer: de grens waar het Scoutingspel begint en ook weer eindigt.

De tradities horen bij elkaar en vullen elkaar aan. Net als iedere Scoutinggroep hechten we waarde aan deze gebruiken, maar we interpreteren ze wel op een moderne manier. 

Het installeren
Een andere traditie is het installeren van nieuwe leden. Je hebt een paar keer meegekeken en gespeeld bij een speltak en je besluit dat Scouting écht iets voor jou is. Je wordt lid van Scouting Nijkerk, wat betekent dat je na een paar maanden geïnstalleerd zult worden als scout. 
Hierbij zijn familieleden van harte welkom. Na het doen van de scoutingbelofte kun je als echte scout het speltakteken en het installatieteken op je Scoutfit gaan dragen en natuurlijk de groepsdas. Nu hoor je echt bij de groep! 
Als geïnstalleerd scout ben je betrokken bij, en voor langere tijd verbonden aan de groep.