ScoutFit

Net als bij sportverenigingen hebben Scouts ook speciale kleding: de Scoutfit; kleding die tegen een stootje kan! Het vertelt vaak een heel verhaal: bij welke groep je zit en bij welke speltak, uit welk land je komt (vooral leuk bij internationale kampen!) .
Tijdens de opkomsten en als we een uitje hebben dan zijn we altijd gekleded in onze Scoutfig, maar wanneer je het draagt dient het er wel netjes uit te zien.

 

Waar bestaat de Scoutfit uit?
De Scoutfit bestaat uit een blouse, blauwe broek en de groepsdas,met dasring. Tegenwoordig kun je hier ook de nieuwe ScoutFit pet bij dragen.
Elke speltak heeft een eigen kleur blouse. Welpen dragen een groene blouse, die van de Scouts is beige en de Explorers en de Stam dragen een brique (soort oranje/rode) blouse.

Wat moet waar?
Op het linkerborstzakje van je blouse hoort het witte installatieteken van Scouting Nederland. Op het installatieteken staat een Franse lelie, een lelie, omrand door een touw met platte knoop. Het touw symboliseert dat Scouting Nederland één vereniging is voor jongens (Franse lelie) en meisjes (de lelie). Op zich is het wel uniek dat we één vereniging zijn. In veel landen is Scouting nog gescheiden in twee verenigingen.
Boven het linkerborstzakje komt de regiobadge van onze regio, Regio Noord-Veluwe Flevoland, met daarop het springende hert. Op het rechterborstzakje komt het speltakteken. Elke speltak heeft z'n eigen teken.

 

De rechtermouw laat zien wie je bent. Op je mouw komen de volgende tekens (van boven naar beneden): 
Het naambandje van onze groep, met de tekst: "Scouting Nijkerk".  
Dan gaan we naar de linkermouw. Daarop komen badges en insignes. Badges krijg je vaak bij grote Scoutingevenementen (bijvoorbeeld een regiokamp, de HIT of een landelijk kamp). Insignes worden verdient, wanneer je bepaalde vaardigheden bezit.

 scoutfit locatie badges

Als je tijdens een Scoutingevenement naar het buitenland gaat, mag je boven het rechterborstzakje ook nog een Nederlands vlaggetje dragen. Boven het rechterborstzakje draagt de leiding ook een teken van bevoegdheid.

Waar kan ik dit bestellen?
Je wilt het natuurlijk gelijk bestellen en dat kan bij de Scoutshop.
Je moet hiervoor een loginnaam aanmaken op de site van de Scoutshop om het te kunnen bestellen en thuis te laten bezorgen.
Wil je liever eerst even passen of vind je het gewoon leuk om lekker te shoppen! Dan kan dat ook. Er zijn 15 adressen waar je de Scoutshop kunt vinden.