Scouting Nijkerk zit lekker op een houtje!

Dat was de leus van onze NL doet actie afgelopen zaterdag 10 maart. Dat vele handen licht werk maken werd maar weer eens bewezen. De banken en tafels van de Scouts waren, na ruim 20 jaar, hard aan een opknapbeurt toe. Met vereende krachten werden de banken en tafels zaterdag morgen eerst schoon gekrabd en daarna werd de schuurmachine er op gezet. De Nijkerkse afdeling van de Stichting gered Gereedschap, had er voor gezorgd dat we over voldoende gereedschap konden beschikken. Inmiddels zitten de eerste nieuwe lagen lak en beits er al weer op! Ondertussen waren de Explorers druk bezig om van pallets mooie buitenbanken te maken. Die zijn daarna ook in de beits gezet. Van de bijdrage van het Oranje Fonds hebben we ook nog twee mooie picknicktafels met banken gekocht. Volop zitruimte straks bij het nieuwe gebouw!

Diezelfde ochtend werd er ook nog door verschillende speltakken gecollecteerd voor de Nationale jeugdcollecte Jantje Beton. Kortom, een drukke ochtend aan de Nautenaseweg!!

Alle vrijwilligers bedankt dat jullie je hebben laten uitdagen om ons een handje te komen helpen!

Meidenopkomst

Zaterdag 3 maart was er bij Scouting Nijkerk een meidenopkomst. Een opkomst met alleen maar allemaal scouting meiden, terwijl de jongens een ander programma deden. Vandaag even iets minder stoer, maar vooral erg gezellig! Aan het begin van de opkomst hebben we iets heel simpels gedaan…belleblazen, maar wel heel bijzonder vandaag! Het was koud, het vroor buiten. Op het bevroren hek een mooie bel blazen…. en dan kijken wat er gebeurd; hij bevriest! Een leuke uitdaging!

Binnen hadden we een aantal gezellige activiteiten; cupcakes versieren, nagels lakken en een mooi sieraad of een sleutelhanger maken. In kleine groepjes waren we de hele ochtend bezig. Ondertussen werd er heel wat afgekletst! Bijzonder waren de gesprekken die ontstonden; mocht jouw oma vroeger doorleren, mocht ze een beroep of opleiding kiezen die ze zelf leuk vond? Welke dingen zijn er anders als je alleen met meisjes een opkomst hebt? Heel veel scouts wisten prima te vertellen wie de eerste Nederlandse vrouw was die naar de universiteit mocht. Een aantal kon ook iets vertellen over wanneer vrouwen stemrecht kregen. Een leuke discussie ontstond over het verschil in salarissen tussen mannen en vrouwen, vrouwen in topfuncties en echt vrouwenwerk waar mannen een hekel aan hebben……

Een bijzonder geslaagde opkomst die volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar is!

Club van 100

logonijkerk

Het gaat goed met onze “Club van 100”. Inmiddels staat het toegezegde bedrag op €3700,- Op onderstaande foto's staan de eerste leden van de club van 100, die afgelopen week de eerste certificaten hebben ontvangen.

Laat u zich ook uitdagen om mee te doen? Kijk voor meer informatie op de homepagina of mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jantje Beton

Van 5 tot 10 maart lopen we weer collecte voor Jantje Beton. Jantje Beton is hét goede doel dat zich samen met kinderen inzet voor meer en uitdagender speelruimte en meer speeltijd. Met als uiteindelijk doel dat álle kinderen dagelijks kunnen bewegen en spelen.

NL doet

Zaterdag 10 maart is er volop actie rond ons clubhuis aan de Nautenaseweg.

We gaan aan de slag om het meubilair uit het gebouw op te knappen, zodat we er straks, in de nieuwbouw, weer met veel plezier gebruik van kunnen maken. Er zijn 3 tafels en 16 banken die we gaan schuren en van een nieuwe laag lak gaan voorzien. We zullen de verfkrabbers en de schuurmachines hard nodig hebben! Om het er buiten ook wat gezelliger te laten uitzien gaan we met, gedoneerde, pallets aan de slag. Zagen en hamers mogen niet ontbreken om van deze oude pallets een paar gezellige banken te maken.